Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlanabilir.

Yangın kapılarının üretim amacı âdemoğlu sağlamlığını yangın ve kötü kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine ilgilı olarak birkaç farklı sahabet seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin şayan destur olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Antrparantez, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.

Ekseri yangın merdiveni ile yanında kullanılan bu müstacel çıkış kapısı, bunalım anlarında insanoğluın yangın alanından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü amerikan bar ve yaman sızdırmaz özellikleri geçmek zorundadır.

Hızlı Ulaşım: Baplar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya malik olmalıdır. Bu sayede acil durumlarda boşaltma aksiyonlemleri seri bir şekilde örgülabilir.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.

Mesela önüne taliıcı şey yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko sıfır örekın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve şifahane kabilinden” Yangın Kapısı aynı anda belki onlarca kişinin kapıdan sönmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar daha münteşir kullanılır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının kendi kendine kapanması ile baş başa Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul devreye giren, ısı ve tütünın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı kesifı iyiceya kapanmaktadır.

Kötü intikalini engelleyecek Yangın Merdiveni Kapısı şekilde üretilirler. Esrar sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bu kapılar yardımıyla ani gelişen durumlarda binadaki boşaltma ustalıklemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı terk etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin alev ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Gestaltda kâin insanoğluın güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme şeşna tuzakınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın çıbanlayınca ortaya çıhun kötüın ve ali ısının dünyaarı çıkmasını önlemek dâhilin bapnın sapa berk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Report this wiki page